Завантаження ...

На Сумщині за підозрою у торгівлі людьми поліція затримала молоду жінку

Працівники Відділу боротьби зі злочинами, пов‘язаними з торгівлею людьми, Слідчого управління ГУНП області та прокуратури затримали 26-річну сумчанку



Працівники Відділу боротьби зі злочинами, пов‘язаними з торгівлею людьми, Слідчого управління ГУНП області та прокуратури затримали 26-річну сумчанку, котра умовила свою знайому на працевлаштування в секс-індустрії за кордоном. Їй вже оголошено про підозру у скоєнні злочину, слідство встановлює інших завербованих на подібну «роботу» осіб.

В ході оперативно-розшукових заходів, направлених на попередження і припинення злочинів, пов‘язаних з торгівлею людьми, в поле зору оперативників поліції потрапила 26-річна сумчанка.

«Ми з‘ясували, що молода жінка, скориставшись важким матеріальним станом своєї 22-річної знайомої, вмовила ту на виїзд до Туреччини задля працевлаштування, - коментує подію Володимир Кравченко, начальник Відділу боротьби зі злочинами, пов‘язаними з торгівлею людьми, ГУНП області. - Вона не приховувала характер заробітку: за грошову винагороду надавати послуги сексуального характеру місцевим чоловікам. Обіцяла стабільний заробіток та комфортні умови проживання. І навіть гарантувала отримання позики для оформлення всіх необхідних документів для виїзду за кордон».

Сьогодні оперативники та слідчі ГУНП області разом зі співробітниками прокуратури затримали жінку в порядку ст. 208 КПК України та повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 149 КК України (вербування людини з метою її подальшої сексуальної експлуатації…). Наразі вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу. Правоохоронці встановлюють інших осіб, завербованих нею на подібну «роботу».

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: