Завантаження ...

Сумські митники затримали контрабандистів з іконою та книгами (+фото)

Нещодавно на митному посту «Бачівськ» правопорушники намагалися перетнути українсько-російський кордон з культурними цінностями, на які встановлено обмеження до вивозу за кордон



Нещодавно на митному посту «Бачівськ» правопорушники намагалися перетнути українсько-російський кордон з культурними цінностями, на які встановлено обмеження до вивозу за кордон.

У ході огляду транспортного засобу, який слідував на виїзд з України, виявлено ікону «Суздальські чудотворці». Громадянин Російської Федерації перевозив образ в салоні автомобіля серед особистих речей.

Виявлений предмет старовини передали для подальшої експертизи та прийняття правового рішення, адже знахідка може становити культурну та історичну цінність.

Також на митному посту «Бачівськ» громадянка Росії, яка слідувала на власному автомобілі на виїзд з України, намагалась перевезти друковані видання. Під час проведення митного огляду зазначеного транспортного засобу в багажному відділенні автомобіля виявлено книги «Мамин Сибиряк» 1900 року видавництва, збірку творів Максима Горького 1930 року видавництва та твори О.С. Пушкіна 1936 року видавництва. Книги знаходились без ознак приховування в дорожній сумці.

На правопорушників працівники Сумської митниці ДФС склали протоколи про порушення митних правил.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: