Завантаження ...

Близько 10 тисяч сумчан автоматично позбавлять субсидії (+відео)

Близько 10-ти тисяч сумчан позбавлять субсидії автоматично, через нові умови нарахування субсидій, які вступили у дію з травня.



Близько 10-ти тисяч сумчан позбавлять субсидії автоматично, через нові умови нарахування субсидій, які вступили у дію з травня. Це попередні розрахунки – повідомила начальник управління департаменту соцзахисту населення Сумської міськради. Всього ж зараз у місті 74 тисячі мешканців наразі мають субсидію.

За словами начальника відділу з питань реєстрації місця проживання сумського Центру надання адмінпослуг Андрія Подуса, за останній місяць збільшилась кількість мешканців, які бажають зняти з реєстрації себе та родичів, але існує ряд норм, що дозволяє це зробити.

Більшості мешканців субсидія перераховуватиметься автоматично, але є категорії мешканців, яким необхідно звернутися до департаменту соцзахисту і повідомити про зміни. Це ті, у кого відбулись зміни у складі сім’ї, орендарям житла, як сумчанам, так і переселенцям. Також, звернутись необхідно і тим, у кого субсидія розраховувалась на тих, хто фактично проживає. Всім іншим категоріям громадян субсидію перерахують автоматично, але також змінився їх порядок нарахування. Субсидія перераховуватиметься двічі: на опалювальний період та літній. Як повідомила Ірина Лагіренко, у кожному окремому випадку, сумчанам варто звертатись до департаменту соцзахисту за адресою: Харківська, 35.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: