Завантаження ...

За минулі вихідні на Сумщині громадяни виявили боєприпаси часів Другої світової війни

За минулі вихідні до поліції від громадян надійшло два повідомлення про виявлення в землі старих боєприпасів. Небезпечні знахідки підлягають обережному вилученню, та знищенню на полігоні.



За минулі вихідні до поліції від громадян надійшло два повідомлення про виявлення в землі старих боєприпасів. Небезпечні знахідки підлягають обережному вилученню, та знищенню на полігоні.

Минулої суботи, у полі, за три кілометри від села Слоут Глухівського району, під час проведення робіт, було виявлено 120-ти міліметровий артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

А у неділю, до Путивльського районного відділення поліції зателефонував мешканець села Чорнобривкіне та повідомив, що випасаючи худобу, на відстані півкілометра від села він виявив два іржаві предмети, схожі на ручні гранати та покриті іржею патрони до стрілецької зброї. Все це лежало неподалік від недавно викопаної неглибокої ямки. На думку поліції, «мисливці» за металом, або чорні археологи, наштовхнувшись на боєприпаси не стали ризикувати і залишили їх там де знайшли.

На місцях виявлення боєприпасів виставлено охорону поліції до прибуття саперного підрозділу спеціального регіонального центру швидкого реагування оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Управління МНС України.

Поліція нагадує громадянам, що старі боєприпаси найчастіше виявляються саме навесні, коли розпочинаються польові роботи, а також відбуваються пікніки та прогулянки на природі. Тому, в усіх випадках виявлення снарядів, мін, гранат та інших вибухонебезпечних предметів, правоохоронці радять ні в якому разі з ними не контактувати самим і не допустити контакту сторонніх осіб. У разі виявлення будь-де, зброї боєприпасів, чи інших вибухонебезпечних предметів, найголовніше відмітити чи запам’ятати місце знахідки, відійти на безпечну відстань та викликати поліцію.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: