Завантаження ...

Сумські поліцейські викрили серійного шахрая

Зловмисник «працював» за відомою схемою. В Інтернеті за допомогою відомих сайтів оголошень виставляв фіктивні лоти про продаж товарів



Зловмисник «працював» за відомою схемою. В Інтернеті за допомогою відомих сайтів оголошень виставляв фіктивні лоти про продаж товарів, зв’язувався з покупцями та виманював гроші. Наразі доведена причетність афериста щонайменше до семи таких злочинів.

До поліції різних областей почали надходити повідомлення про шахрайство. Потерпілі скаржились на молодого чоловіка, що за допомогою одного з потужних сайтів розміщував вигідні оголошення про продаж техніки. Та після того, як вони з ним зв’язувались по телефону, аби обговорити умови купле-продажу, він пропонував сплатити частину грошей, обіцяючи потім надіслати товар. Коли ж заявники погоджувались та перераховували на запропонований рахунок гроші, зв'язок з ним пропадав.

«Поліцейські розпочали комплекс оперативних заходів, спрямованих на його викриття, - коментує Андрій Сошка, т.в.о. начальника Сумського відділу поліції. – Вирахувавши ймовірного продавця, стало зрозуміло – це «справа рук» однієї людини - 20-річного сумчанина, який зізнався у скоєному. Була доведена причетність чоловіка до щонайменше семи таких афер, в результаті чого він збагатився на 16 тисяч гривень. Зі слів затриманого, ошукувати людей він розпочав півроку тому. Спочатку проглянув на сайті оголошень, що користується найбільшим попитом. Потім подібні оголошення розміщав за значно нижчою ціною, на що і «велись» люди. А коли по телефону домовлявся з покупцями про сплату, отримавши гроші, вимикав телефон. Серед його потерпілих як сумчани, так і мешканці інших областей».

Правоохоронці сьогодні продовжують встановлювати потерпілих, які постраждали від рук цього афериста. У відношенні нього слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1, 2 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, яке передбачає до п’яти років обмеження або позбавлення волі строком до трьох років.

Відділ комунікації поліції в Cумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: