Завантаження ...

Двох молодиків, які ограбили ломбард у Сумах взято під варту без права на заставу

Сумською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом розбійного нападу на місцевий ломбард.



Сумською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом розбійного нападу на місцевий ломбард.

Подія сталась 30 квітня поточного року. Двоє молодиків, у одного з яких на голові була панчоха, зайшли в місцевий ломбард. Погрожуючи співробітнику установи обрізом мисливської рушниці, почали вимагати гроші. Зорієнтувавшись в ситуації, продавець натиснув кнопку виклику охорони. Побачивши це, зловмисники втекли.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів оперативники поліції встановили та через декілька днів затримали обох нападників. Один із них місцевий, а інший із Хмельниччини.

Вже 13 травня 2018 року затримано також і організатора розбійного нападу, який координував дії нападників. Ним виявився 56-річний житель м. Cуми, який до цього вже попадав у поле зору правоохоронців через те, що наприкінці грудня 2017 року він застрелив собаку колишньої дружини та погрожував вбивством безпосередньо жінці. У чоловіка під час санкціонованого обшуку вилучено обріз двоствольної рушниці 12-го калібру та 28 патронів до неї.

Наразі двом нападникам вручено повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 187 (розбій) КК України. Організатор відповідатиме за ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю), ч. 3 ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) та ч. 3 ст. 27/ ч. 3 ст. 187 (організація розбійного нападу) КК України.

«За клопотанням прокуратур всім трьом зловмисникам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі»,– розповів прокурор Сумської місцевої прокуратури Дмитро Ємець.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: