Завантаження ...

На Сумщині піротехніки знищили 2 боєприпаси часів минулих війн

15 травня групою піротехнічних робіт у Охтирському районі було проведено роботи зі знешкодження 2 артилерійських снарядів часів Другої світової війни



15 травня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій, у Охтирському районі було проведено роботи зі знешкодження 2 артилерійських снарядів часів Другої світової війни.

Зокрема, в с.Бугрувате під час випасу худоби на лузі люди на предмет схожий на боєприпас, що знаходився лише в 100 м. від житлових будинків. А в с.Чупахівка місцеві жителі під час санітарної вирубки лісосмуги виявили інший небезпечний предмет. Про це люди повідомили рятувальникам.

На місця викликів з м.Ромни прибули піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які ідентифікували знахідки як 76 мм. артснаряди. Фахівці вилучили вибухонебезпечні предмети, вивезли у спеціально відведене місце і знищили шляхом підриву.

Рятувальники наголошують, що при знаходженні боєприпасів не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати Службу порятунку за номером «101».

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: