Завантаження ...

Митники Сумщини затримали молдованина, який намагався вивезти за кордон скрипку Stradivarius (+фото)

Вчора в зону митного контролю митного поста «Бачівськ» Сумської митниці ДФС заїхав транспортний засіб марки «Мерседес» під керуванням громадянина Молдови.



Вчора в зону митного контролю митного поста «Бачівськ» Сумської митниці ДФС заїхав транспортний засіб марки «Мерседес» під керуванням громадянина Молдови. Громадянин прямував до Російської Федерації, обравши форму митного контролю “зелений коридор”.

Під час проведення митного контролю в задньому відділенні автомобіля під особистими речами виявлено скрипку з написом всередині «Antonius Stradivarius faciebat anno 1719», телефонний апарат з написом «Osterreichische Telefon – Fabrik A.G. vorm. J. Berliner Wein, XIII/1.», ікону з образом Святого Спірідона, книги з написом «Giannetto» 1870 року та «Pompei as it was and as it is by Bagot Molesworth M.A.» 1904 року, в середині якої знаходились 23 паперові банкноти до 1960 року випуску, також поштова марка 1973 року.

Дані предмети обмежені до переміщення через митний кордон України у відповідності до інструкції, затвердженої наказом Мінкультури і мистецтв України від 22.04.2002 №258.

Таким чином, молдованин вчинив дії спрямовані на переміщення вищезазначених предметів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, а саме з використанням способу, що утруднювало їх виявлення.

На даний час всі предмети вилучено для подальшої експертизи та прийняття правового рішення.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених статтею 483 Митного кодексу України.

Прес-служба ГУ ДФС у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: