Завантаження ...

На Сумщині схопили злодіїв, що «спеціалізувались» на електродвигунах

Збитків на 19 тисяч гривен спричинили двоє чоловіків одному з липоводолинських підприємств, скоївши серію крадіжок електродвигунів.



Збитків на 19 тисяч гривен спричинили двоє чоловіків одному з липоводолинських підприємств, скоївши серію крадіжок електродвигунів. Працівники поліції вилучили у них 9 моторів та розпочали кримінальне провадження.

Працівники сектору реагування патрульної поліції Липоводолинського відділення поліції під час патрулювання звернули увагу на легковик ВАЗ, в салоні якого перебував, крім водія, пасажир. Обидва чоловіки – місцеві жителі, одному 43 роки, іншому – 65, у своєму минулому мають судимості за вчинення майнових злочинів. Тож патрульні вирішили зупинити машину та перевірити її салон і багажник.

Як виявилось, підозри полісменів мали підстави – в багажнику машини вони побачили 9 електродвигунів.

В подальшому оперативники з‘ясували, що всю цю мототехніку викрадено в одному з липоводолинських підприємств. За попередніми підрахунками, крадії спричинили підприємству збитків на суму понад 19 тисяч гривень.
Під час слідства з‘ясувалось, що це далеко не перша їх «серійна» крадіжка з цієї організації – два роки тому чоловіки поцупили звідти 6 моторів, які тихцем збули, а гроші використали на власні потреби. Невідомо, як би довго ще ці чоловіки здобували собі заробіток подібним способом, якби їх не викрили уважні полісмени.

Наразі по даному факту слідчі вже відкрили кримінальне провадження, обом фігурантам оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.185 Кримінального Кодексу України «Крадіжка». Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Відділ комунікації поліції Сумської області 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: