Завантаження ...

Під час прогулянки на березі Псла чоловік знайшов пристрій для відстрілу гумовими кулями (+фото)

Тільки за останню добу п‘ятеро громадян звернулися до поліції з заявами про здачу зброї та боєприпасів.



Тільки за останню добу п‘ятеро громадян звернулися до поліції з заявами про здачу зброї та боєприпасів.

До чергової частини Глухівського відділу поліції з заявами про добровільну здачу мисливських рушниць марки ІЖ звернулися двоє місцевих жителів, чоловіка 40-ка та 59-ти років.

Один з них знайшов зброю під час прибирання на горищі будинку, котрий отримав від свого діда у спадок. За словами іншого чоловіка, рушницю він привіз з собою з іншого регіону України. Обидва вже подали заявки на реєстрацію «знахідок» задля подальшого оформлення у власне користування. Поки що правоохоронці проведуть відповідну перевірку, обидві рушниці досліджуються експертами та будуть в подальшому зберігатись у поліцейському відділку.

Також здали свої «знахідки» і двоє жителів Сумського району. В першому випадку 48-річний чоловік видав мисливську рушницю закордонного виробництва 12 калібру, яку він виявив у будинку свого батька. Його 34-річний односелець передав правоохоронцям пристрій для відстрілу гумовими кулями, знайдений під час прогулянки на березі Псла.
Приніс до відділку поліції та здав 58 патронів, знайдених у піщаному кар‘єрі, і 48-річний житель Путивльського району.

Працівники поліції підкреслюють: громадяни, які добровільно здали правоохоронним органам зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняються від кримінальної відповідальності, - згідно ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу України. А тому слід скористатися дією місячника, і до 30 квітня встигнути здати всі незаконно зберігаємі вище перелічені речі. В іншому випадку за порушення даної норми закону зловмисникам загрожує від 3 до 7 років ув‘язнення.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: