Завантаження ...

У Сумах спеціалісти центру зайнятості візьмуться за старшокласників

На допомогу старшокласникам державна служба зайнятості запроваджує програму професійної орієнтації на 2017-2020 роки. Вона передбачає профорієнтаційне супроводження учнів старших класів, починаючи з 8-го класу.



На допомогу старшокласникам державна служба зайнятості запроваджує програму професійної орієнтації на 2017-2020 роки. Вона передбачає профорієнтаційне супроводження учнів старших класів, починаючи з 8-го класу.

- Такий супровід дає можливість усвідомлено обрати професію, навчальний заклад для її отримання, почати розбудову власної професійної траєкторії, - розповідає директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний. – Ми знайомимо підлітків з провідними галузями економіки регіону та країни в цілому, успішними підприємствами та підприємцями, здійснюємо професійне інформування та орієнтування школярів, їх батьків у світі професій, особливо тих, які представлені на українському ринку праці.

Усвідомлюючи, що найбільш ефективним у профорієнтації зі шкільною молоддю є проведення індивідуальної роботи з дітьми та їх батьками, фахівці центрів зайнятості разом з педагогічними працівниками здійснюють максимальне охоплення старшокласників профдіагностикою, у тому числі в режимі он-лайн засобами Інтернету. Професійна діагностика і консультування здійснюються виключно на добровільних засадах з боку учнів та батьків.

- Спільні профорієнтаційні заходи, здебільшого, проходять у школах або центрах зайнятості. Однак програмою передбачено чимало цікавого для старшокласників і на підприємствах, в організаціях та установах Сумщини. Їх чекають, студентські аудиторії, цехи заводів та фабрик, офіси різних фірм, - говорить В.Підлісний. - Профорієнтаційним супроводженням учнів старших класів ми охопимо кожну школу області. Без уваги служи зайнятості не залишиться жоден старшокласник. Таким чином прагнемо скоротити міграційні процеси, втілити в життя лозунг «Живи та працюй на Сумщині. Робота є!». Адже вже сьогодні роботодавці відчувають голод на кадри. Тепер вони зобов’язані задуматися над тим, як платити своїм працівникам більше, аби трудовий потенціал не перетікав за кордон. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: