Завантаження ...

Сумчани сплатили 608 мільйонів «зарплатного» податку

Упродовж першого кварталу цього року з офіційних доходів платників, які обслуговуються на території Державної податкової інспекції у м.Сумах, сплатили 608 мільйонів податку.



Традиційно, головним наповнювачем бюджету є податок на доходи фізичних осіб. Упродовж першого кварталу цього року з офіційних доходів платників, які обслуговуються на території Державної податкової інспекції у м.Сумах, сплатили 608 мільйонів податку. Зазначена сума на 114 мільйонів (або на 23%) перевищує минулорічні надходження. Слід додати, що податок на доходи фізосіб стабільно забезпечує місцеву громаду надходженнями та складає 53 відсотка від загальної суми сплачених податків.

В інспекції нагадують, що у відповідності із Законом України від 07.12.2017 №2246-VIII «Про Державний бюджет України на 2018 рік» встановлено мінімальну заробітну плату у наступному розмірі: у місячному − 3723 гривень; у погодинному − 22,41 гривень.

Фахівці фіскальної служби міста констатують, що завдяки соціально відповідальним працедавцям, які виконують законодавчі норми і дотримуються гарантій в оплаті праці, місцева громада отримує вагомий фінансовий ресурс для виконання соціально-економічних програм.

ДПІ у м. Сумах ГУ ДФС у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: