Завантаження ...

Пенсіонерка з Путивльщини віддала на лікування неіснуючої дитини десять тисяч гривень

Черговою жертвою телефонних аферистів стала 69-річна жителька Путивльського району. На лікування дитини, котру нібито випадково травмувала її донька, вона перерахувала невідомим особам всі наявні вдома заощадження



Черговою жертвою телефонних аферистів стала 69-річна жителька Путивльського району. На лікування дитини, котру нібито випадково травмувала її донька, вона перерахувала невідомим особам всі наявні вдома заощадження, поки не зрозуміла, що стала жертвою «розводу». Наразі поліція відкрила кримінальне провадження і веде пошук зловмисників.

Коли на телефон літній жительці одного з сіл Путивльщини зателефонувала жіночка, і почала, плачучи, розповідати, що випадково травмувала чужу дитину, пенсіонерці видалося, що вона чує голос своєї доньки. Коли ж та попросила перерахувати гроші на лікування «потерпілої», старенька, незважаючи навіть на те, що її чоловік засумнівався, а чи й справді їм дзвонить саме донька, не довго думаючи, віддала 6 тисяч гривень. Щоправда, вона спробувала додзвонитися до своєї дитини, але та була «поза зоною». Це лише впевнило пенсіонерку, що донька перебуває у біді, тож вона, на вимогу додаткової суми, віддала ще 4 тисячі.

І тільки тоді, коли прийшов додому син, і розібрався у ситуації, літня жінка зрозуміла, що її жорстоко обдурили.

В поліції, куди звернулася обдурена старенька за допомогою, відкрили кримінальне провадження за ознаками ст. 190 КК України (шахрайство), в рамках якого з‘ясовують особи зловмисників.

«Я ще раз хочу застерегти жителів нашого району та області загалом не вірити в подібні дзвінки, і якщо вже вам зателефонували, то найкраще, що ви можете зробити – це перервати розмову та самому подзвонити до того з родичів, хто нібито потрапив у біду, - коментує подію керівник Путивльського відділення поліції Оксана Федченко. – В тому ж разі, якщо з ним зв‘язку немає – телефонуйте до найближчого відділку поліції, або на спецлінію «102». Не поспішайте вірити таким дзвінкам, навіть якщо вам видається, що ви говорите з рідною вам людиною. Моє велике прохання до тих з громадян, хто має літніх батьків, що живуть окремо – розкажіть їм про такі «розводи», застережіть, залиште про всяк випадок номери телефонів, куди вони можуть відразу, ледве їм зателефонують подібні «сини» чи «дочки», подзвонити і дізнатися, чи все у вас в порядку».

Будьте уважними, обачними, турбуйтеся про своїх рідних, частіше дзвоніть їм, розповідайте про свої справи, застерігайте їх, і тоді ані вам, ані їм не доведеться бути жертвами злочину.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: