Завантаження ...

Сумський рибоохоронний патруль вилучив 96 кг браконьєрської риби за два дні (+фото)

10 квітня Сумський рибоохоронний патруль на р. Рябинка, біля с. Рябина Великопи- сарівського району виявив порушення.



10 квітня Сумський рибоохоронний патруль на р. Рябинка, біля с. Рябина Великописарівського району виявив порушення. Близько 10 години ранку було затримано місцевого мешканця, який здійснював лов риби за допомогою чотирьох сіток. Даним знаряддям лову він впіймав рибу у такій кількості: щука - 2 шт., карась сріблястий - 31 шт., плітка - 5 шт., окунь - 1 шт., загальною вагою близько 5 кг. Завдано збитків на суму 1649 грн.
Відносно особи складено протокол за ч.4 ст.85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову та човен вилучені на склад рибоохоронного патруля, згідно опису-оцінки знарядь лову.

Наступного дня рибоохоронні патрульні провели спільний рейд з працівниками Держпродспоживслужби на продовольчих ринках м. Суми. В рамках заходу було виявлено чотири правопорушення та складено адміністративні протоколи. Три протоколи - за реалізацію біоресурсів без наявності відповідних документів. В результаті вилучено 90 кг риби та 1,3 кг раків. Ще один протокол - під час продажу заборонених знарядь лову. За результатами якого конфісковано дві сітки.

«Закликаємо громадян дотримуватись вимог чинного законодавства щодо реалізації водних біоресурсів та заборонених знарядь лову. Не порушувати правил рибальства, особливо, в нерестовий період. В цей час дозволено рибалити однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком та спінінгом з берега. Крім того, у дозволених органами рибоохорони місцях», - заявили в Управлінні.

Про виявлені факти браконьєрства під час нересту - прохання терміново повідомляти на «гарячу» лінію Сумського рибоохоронного патруля за номером: (096) 83-82-570.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: