Завантаження ...

МАФи стануть окрасою Сум?

У Сумах тимчасові споруди зроблять однотипними, а землю під їх розміщення даватимуть без виділення земельної ділянки. Про це під час брифінгу розповів начальник управління архітектури та містобудування Андрій Кривцов.



У Сумах тимчасові споруди зроблять однотипними, а землю під їх розміщення даватимуть без виділення земельної ділянки.

Про це під час брифінгу розповів начальник управління архітектури та містобудування Андрій Кривцов.

За словами Андрія Кривцова, у 2016 році депутати міської ради ухвалили Правила розміщення тимчасових споруд.

Відповідно до них всі тимчасові споруди мали розміщуватись на земельних ділянках, які б виділялись підприємцям через аукціон. Ці правила повинні були запрацювати тоді, коли буде розроблено Комплексну схему розміщення тимчасових споруд.

Таку розробили торік і вона пройшла всю процедуру регуляторного акта. Затвердив її виконавчий комітет вже у січні поточного року. Відповідно до цієї Комплексної схеми Суми діляться на п’ять зон. Кожна вирізняється розмірам самих тимчасових споруд, які там мають розміщуватись.

«Є нульова зона, де взагалі заборонено розміщення тимчасових споруд. Перша зона – ближче до центру і на ній можна розмістити МАФ не більше 7м2. У другій зоні – до 10м2 і так далі. В останній же зоні габарити тимчасової споруди не можуть перевищувати 30 м2 відповідно до чинного законодавства», – пояснив Андрій Кривцов.

При цьому зазначив, що одразу після прийняття Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд виникли деякі труднощі. Адже у 2017 законодавство змінилось і грошова оцінка, відповідно до якої підприємцем сплачуються кошти до бюджету за розміщення тимчасових споруд, дається тільки на виділену земельну ділянку. Тобто якщо немає земельної ділянки виділеної під розміщення на ній тимчасової споруди, то не можна обрахувати, скільки підприємець буде сплачувати до бюджету.

«У цьому році після прийняття Комплексної схеми ми виносили на сесію міської ради проект рішення «Про скасування рішення Сумської міської ради від 30 листопада 2016 року № 1498-МР «Про Правила розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності» і розробили нове положення, яке передбачає користування підприємцями об’єктами благоустрою без виділення земельної ділянки. Нове положення вже розроблене і ми чекаємо його прийняття», – зазначив начальник управління архітектури та містобудування.

При цьому додав, що відповідно до прийнятої Комплексної схеми є архетипи – рекомендований вигляд тимчасових споруд тієї чи іншої площі. Ці архетипи, пояснив Андрій Кривцов, потрібні перш за все для того, аби всі МАФи в місті були однотипними. Ті ж тимчасові споруди, які нині працюють і розміщені на праві строкового сервітуту, по його закінченню підприємці повинні будуть привести у відповідність до прийнятих Правил.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: