Завантаження ...

На головній площі Сум розгорнули протитуберкульозну кампанію (+фото)

Біла ромашка – проти туберкульозу. Громадська організація «Клуб «Шанс» у переддень Всесвітнього дня боротьби із туберкульозом провела у Сумах інформаційно-роз’яснювальну акцію.



Біла ромашка – проти туберкульозу. Громадська організація «Клуб «Шанс» у переддень Всесвітнього дня боротьби із туберкульозом провела у Сумах інформаційно-роз’яснювальну акцію.

Мобільний інформаційний штаб розгорнули просто неба на головній площі Сум.

«До акції «Квітни, а не хворій: Україна без туберкульозу», яка проходить в рамках проекту, що спрямований на підтримку та інституційний розвиток ТБ спільноти, впроваджується БО «Світло надії» за підтримки Мережа ЛЖВ, долучилися 11 міст нашої держави, серед них і Суми. Основна мета заходу: привернути увагу людей до проблеми захворюваності на туберкульоз, розвіяти міфи про цю соціальну недугу та розповісти про те, що подолати хворобу можливо», – розповіла заступник виконавчого директора Сумської обласної громадської організації «Клуб «Шанс» Олена Грищенко.

Волонтери вручали перехожим тематичні флаєри. На листівках надрукували основні симптоми, які сигналізують про ймовірну хворобу та поради, як убезпечити себе від недуги.

Обласні медики констатують, щороку на Сумщині фіксують близько 600 нових випадків туберкульозу, біля 70 % з них – це захворювання відкритої форми.

«Майже 60 % хворих на туберкульоз – особи працездатного віку. У минулому році в області від туберкульозу померло 93 людини, у 2016-му – 103. Спостерігається незначна тенденція до зниження смертності від цієї недуги, щороку приблизно на 2%, але показник все одно залишається високим, адже це не просто сухі цифри, а життя людей, які могли б принести користь суспільству», – говорить заступник головного лікаря Сумського обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру Віталій Олещенко.

Медики також нагадали основні симптоми, які мають насторожити. Якщо кашель триває більше трьох тижнів, без видимої причини підвищується температура, спостерігається інтенсивне потовиділення вночі, постійно відчуваєте слабкість і втрачаєте вагу, фахівці рекомендують звертатися до лікаря.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: