Завантаження ...

На Сумщині за наругу над могилами чоловікові загрожує до 7 років позбавлення волі

Сумською місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 56-річного жителя Сумського району, який обвинувачується в нарузі над могилами



Сумською місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 56-річного жителя Сумського району, який обвинувачується в нарузі над могилами. Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 3 ст. 297 (незаконне заволодіння предметами, що знаходяться на могилах померлих, вчинене з корисливих мотивів повторно) КК України.

У ході слідства встановлено, що чоловік, порушуючи моральні засади в частині поваги до померлих та місць їхнього поховання, керуючись корисливим мотивом, систематично обкрадав могили на кладовищах у Сумському районі. Зокрема, піднімаючи ломом надгробні плити, заволодівав металевими виробами, а саме трубами, прутами, кутниками та іншими опорами, на яких тримались вказані плити.

Як повідомив прокурор Сумської місцевої прокуратури Євген Вітошко, загалом доведено причетність обвинуваченого до 11 фактів наруги над могилами. Окрім матеріальної шкоди родичам померлих, які, прийшовши на кладовище, побачили розкурочені могили, завдано значних моральних страждань.

Наразі чоловік перебуває за клопотанням прокуратури під домашнім арештом. За скоєне йому загрожує обмеження волі на строк від чотирьох до п'яти років або позбавлення волі від чотирьох до семи років.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: