Завантаження ...

Сумчан закликають приєднатися до всесвітньої акції «Година Землі»

У суботу, 24 березня, сумчанам, в рамках всесвітньої екологічної акції «Година Землі – 2018», пропонують на одну годину мають вимкнути світло і електроприлади з метою економії енергоресурсів.



У суботу, 24 березня, сумчанам, в рамках всесвітньої екологічної акції «Година Землі – 2018», пропонують на одну годину мають вимкнути світло і електроприлади з метою економії енергоресурсів.

Начальник відділу екології, енергозбереження та розрахунків за енергоносії Світлана Мартиненко повідомила, що вже сім років поспіль Суми разом з іншими містами України активно долучаються до всесвітньої акції «Година Землі», підтримують рух щодо протидії зміні клімату та глобальному потеплінню. Цьогоріч акція проходить під загальним гаслом: «Злови зв’язок з Землею», головний акцент якої – зв’язок людини з природою і негативний вплив споживацьких звичок на Планету.

Агенція промоції «Суми» також приєдналася до цієї акції. Її директор Людмила Фесенко повідомила, що разом із власниками кав’ярень та ресторанів проведуть акцію «Вечеря при свічках заради Планети».

«Всі сумчани можуть прийти до цих заходів і годину з 20:30 провести вечір у романтичній атмосфері при свічках, – зазначила вона. – Таким чином, учасники акції продемонструють власну готовність до дій заради майбутнього планети».

Вечері при свічках відбудуться в гриль-барі «Дикий захід», кафе грузинської кухні «Стумарі», кафе Brooklyn Bobik, кондитерська Львівська Майстерня Шоколаду та кав’ярня Bottle & Cup.

Разом з тим Людмила Фесенко повідомила, що вже проведений конкурс дитячих малюнків «Як я можу допомогти Землі?». Сьогодні журі розгляне всі роботи та обере переможців. Загалом до участі було подано більше 53 заявок. А вже у п’ятницю, 23, березня, в Агенції промоцій «Суми» відбудеться нагородження містян-переможців.

За словами Ігоря Ганненка, міський центр дозвілля молоді також вчергове долучається до цієї акції.

На сумчан чекає незвичайний концерт у форматі Квартирника без використання електроенергії. Запрошені гурти та окремі виконавці виконуватимуть композиції без використання електроенергії, при цьому зала буде підсвічена ліхтарями, попередньо зарядженими від сонячної енергії. На заході виступатимуть гурти Твій Ендорфін, Діана Річка, Zoer, INUA. Для учасників буде проведено лайтшоу і розіграш еко-подарунків. Поринути в атмосферу музики та отримати позитивні емоції сумчани зможуть 24 березня о 18:30 у Конгрес-центрі СумДУ.

Начальник відділу екології, енергозбереження та розрахунків за енергоносії Світлана Мартиненко повідомила, що заходи відповідного спрямування відбудуться у навчально-виховних закладах, бібліотеках: конкурси, акції, конференції. Починаючі з 21 березня три дні поспіль на базі центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді проводитимуть флеш-моб «Любимо Землю, на якій живемо!», challenge-акцію «Вимкніть світло і включіть серце».

«Ми закликаємо всіх по можливості долучитись до акції «Години Землі», вимкнути світло та прилади. Це дасть нам можливість зберегти ресурси Землі, а також покаже нашу готовність до захисту планети», – наголосила Світлана Мартиненко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: