Завантаження ...

Сумська область: на пожежах у приватних будинках загинуло двоє літніх людей (+фото)

6 березня о 16:29 до Служби порятунку «101» надійшла інформація про пожежу у житловому будинку в 1-у провулку вулиці Садової у с. Побиванка Липоводолинського району.



6 березня о 16:29 до Служби порятунку «101» надійшла інформація про пожежу у житловому будинку в 1-у провулку вулиці Садової у с. Побиванка Липоводолинського району. Про загоряння повідомила сусідка, яка побачила дим з вхідних дверей помешкання. На місце події було направлено відділення чергового караулу 17-ї Державної пожежно-рятувальної частини з районного центру.

Подолавши відстань у 10 км, вогнеборці прибули на виклик і встановили, що горіння відбувається в одній із житлових кімнат будинку. Існувала загроза поширення полум’я на всю площу оселі. Під час ліквідації пожежі було виявлено обгоріле тіло літнього чоловіка біля ліжка.

О 17:00 загоряння локалізували, не допустивши його подальшого розповсюдження, о 18:08 – ліквідували. Всього на гасіння було залучено 5 чоловік особового складу та 1 одиницю спецтехніки.

На місці пожежі працювала слідчо-оперативна група у складі працівників підрозділів Національної поліції та Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Загиблим виявився господар будинку 1938 р. н. За попередніми висновками фахівців, ймовірна причина загоряння – необережність під час куріння господаря.

А вже о 23:26 на лінію екстреного виклику «101» надійшла інформація про пожежу приватного будинку на вул. Г. Сковороди у м. Лебедин. Про загоряння повідомила сусідка, що побачила вогонь із даху будинку. На місце події було направлено черговий караул 18-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

Вже за 7 хвилин вогнеборці прибули на виклик і встановили, що полум’ям охоплена покрівля веранди житлового будинку. Існувала загроза поширення вогню на все помешкання. Гасіння ускладнювало утеплення горища тирсою. Через сильне задимлення рятувальникам довелося працювати в апаратах для захисту органів дихання. Проведеною розвідкою було виявлено обгоріле тіло літнього чоловіка біля інвалідного візка на веранді.

О 23:39 пожежу локалізували, не допустивши її подальшого розповсюдження, о 01:03 – ліквідували. Всього до гасіння було задіяно 8 чоловік особового складу та 2 одиниці спецтехніки.

Як встановили працівники Національної поліції та Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які працювали на місці пожежі, загиблим виявився господар будинку 1956 р. н. Ймовірна причина пожежі – коротке замкнення електромережі.

Рятувальники застерігають: з початку року на Сумщині у вогні загинуло 22 людини проти 17 за аналогічний період 2017 року. Для запобігання таких випадків громадянам необхідно проявляти відповідальність у дотриманні правил пожежної безпеки та бути максимально обережними у поводженні з вогнем.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: