Завантаження ...

У Сумах підготувалися до розпуску виконкому

У відповідь на петицію сумчан про розпуск виконкому Сумської міської ради, підготовлено відповідний проект рішення, який розглянуть міські депутати.



У відповідь на петицію сумчан про розпуск виконкому Сумської міської ради, підготовлено відповідний проект рішення, який розглянуть міські депутати.

Нагадаємо, автор петиції Владислав Котляр писав: "Ми, громадяни України, мешканці м. Суми, представники територіальної громади м. Суми вимагаємо відставки (розпуску) виконкому Сумської міської ради!

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», місцеве самоврядування – це гарантоване державою право територіальної громади самостійно або під відповідальність органів та посадових осіб місцевого самоврядування вирішувати питання місцевого значення в межах законодавства.

Місцеве самоврядування здійснюється як безпосередньо, так і через ради та їх виконавчі органи.

Місцеве самоврядування здійснюється на принципах підзвітності та відповідальності перед територіальними громадами їх органів та посадових осіб (ст.4 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні»).

Згідно п.1, ст.75 Закону органи та посадові особи місцевого самоврядування є підзвітними, підконтрольними і відповідальними перед територіальними громадами.

Територіальна громада у будь-який час може достроково припинити повноваження органів та посадових осіб місцевого самоврядування, якщо вони порушують Конституцію або закони України, обмежують права і свободи громадян, не забезпечують здійснення наданих їм законом повноважень (п.2, ст.75 Закону).

Виконком Сумської міської ради систематично приймає рішення, що порушують законодавство, які скасовуються за рішеннями судів, що підтверджується численними випадками визнання рішень виконкому протиправними (http://www.reyestr.court.gov.ua).

Рішення виконкому Сумської міської ради не відповідають правам та інтересам територіальної громади міста Суми, прямо суперечать тим політичним обіцянкам та програмам, з якими проводили передвиборчу агітацію партії, з представників яких складається виконком Сумської міської ради.

Рішення виконкому сумської міської ради викликають обурення та акції протестів серед мешканців міста, представників територіальної громади м. Суми.

Спираючись на вищезазначене, відповідно до Закону України «Про звернення громадян» звертаємось до Сумської міської ради з вимогою розпустити виконком Сумської міської ради, як такий, що є антинародним та не виконує своїх обов‘язків перед територіальною громадою м. Суми.

Вимагаємо внести зміни до Регламенту роботи виконавчих органів Сумської міської ради та привести його у відповідність до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», а саме в п.5, розділу 2 Регламенту внести зміни щодо підзвітності, підконтрольності та відповідальності виконкому Сумської міської ради перед територіальною громадою м. Суми.

Дана електронна петиція відповідає вимогам ст.23 Закону України «Про звернення громадян» та не містить закликів, що можуть бути підставою для її відхилення".

Його підтримали більше 300 містян.

Отже доля членів виконкому опинилася в руках міських депутатів.

Ознайомитися з текстом петиції та відповіді можна тут.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: