Завантаження ...

Кінцеві зупинки у Сумах хочуть привести до ладу

У понеділок, 5 березня, під час апаратної наради розглянули питання облаштування кінцевих зупинок громадського транспорту біотуалетами.



У понеділок, 5 березня, під час апаратної наради розглянули питання облаштування кінцевих зупинок громадського транспорту біотуалетами.

Як повідомив директор департаменту інфраструктури Григорій Яременко, це питання опрацьовували спільно з фахівцями відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг, а також КП «Електроавтотранс».

Розглядали його в комплексі, оскільки потрібно визначитись не лише з придбанням, а й з подальшим обслуговуванням кабінок.

«Пропоную закупити туалети за бюджетні гроші і передати їх на баланс «Електроавтотрансу», яке за свій рахунок або за рахунок перевізників буде їх обслуговувати», – сказав Григорій Яременко.

В.о. міського голови Володимир Войтенко зауважив, що це проблема не міста, а перевізників, котрі мають бути зацікавлені у вирішенні даної проблеми, створюючи належні умови для роботи водіїв.

За інформацією начальника відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергія Яковенка, облаштування кінцевих зупинок покладається на організатора конкурсу на пасажирські перевезення, тобто на виконавчий комітет, але приватні перевізники згодні брати участь в обслуговуванні біотуалетів.

Однак Володимир Войтенко запропонував не обмежуватись суто встановленням на кінцевих зупинках туалетів, а по можливості залучати до наведення ладу суб’єкти господарювання й облаштовувати там коштом бізнесу зупинкові комплекси, що дозволить створити нові робочі місця та уникнути додаткового навантаження на міський бюджет.

Заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Степан Пак, наголошуючи, що це проблемне питання вже не вперше порушується, поставив вимогу перед посадовцями визначитися з термінами, коли будуть зроблені конкретні кроки у напрямку його вирішення. Оскільки відповіді не почув, запропонував повторно заслухати виконання цього доручення міського голови вже на початку квітня.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: