Завантаження ...

На Сумщині за вимагання та отримання неправомірної вигоди судитимуть двох співробітників Держекоінспекції

Направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох співробітників Державної екологічної інспекції у Сумській області, які вимагали та отримали неправомірну вигоду від приватного підприємця.



Прокуратурою Сумської області у четвер, 22 лютого 2018 року, затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох співробітників Державної екологічної інспекції у Сумській області, які вимагали та отримали неправомірну вигоду від приватного підприємця.

Встановлено, що головний спеціаліст – державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища, залучивши до своєї протиправної діяльності завідуючого юридичного сектору, за надання дозволу підприємству на видалення насаджень отримали 10 тис грн. Також задокументовано факт вимагання та отримання інспектором 2 тис 250 грн від фізичної особи за непритягнення того до відповідальності за незаконний вилов риби.

Дії головного спеціаліста кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Завідуючий сектору відповідатиме в суді за ч. 5 ст. 27/ч. 3 ст. 368 (посбництво у одержанні неправомірної вигоди) КК України.

Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: