Завантаження ...

Під арештом опинилися майже 38 млн грн, отриманих від протиправної діяльності

Товариство з обмеженою відповідальністю безпідставно завищило податковий кредит, внаслідок чого не сплатило податку на додану вартість у сумі близько 45 млн грн.



У рамках кримінального провадження за фактом умисного ухилення від сплати податків встановлено, що товариство з обмеженою відповідальністю безпідставно завищило податковий кредит, внаслідок чого не сплатило податку на додану вартість у сумі близько 45 млн грн.

Відповідно до матеріалів кримінального провадження незаконно сформований податковий кредит знаходиться на рахунках підприємства. Відтак прокуратура Сумської області звернулась до суду з клопотанням про накладення арешту на зазначені рахунки, щоб унеможливити використання коштів, здобутих внаслідок проведення незаконної діяльності шляхом мінімізації податкових зобов’язань.

Ухвалою Ковпаківського районного суду клопотання прокуратури задоволено та накладено арешт на 37 млн 981 тис грн, що знаходяться рахунках підприємства.

На даний час досудове слідство, розслідуване слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Сумській області за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків) КК України триває, встановлюються всі обставини, необхідні для притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: