Завантаження ...

Призначено до судового розгляду справу керівника БФ «Соцінвест», якого підозрюють у привласненні десятків автомобілів

21 лютого призначено до розгляду кримінальне провадження відносно керівника Благодійного фонду соціального захисту (підтримки) інвалідів Сумської області «Соцінвест».



21 лютого призначено до розгляду кримінальне провадження відносно керівника Благодійного фонду соціального захисту (підтримки) інвалідів Сумської області «Соцінвест». Особа обвинувачується у зловживанні повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364-1 КК України).

Відкрите судове засідання відбудеться 28 лютого 2018 року о 15 год. 20 хв.

Також сьогодні ухвалою суду продовжено строк тримання під вартою обвинуваченого Л. до 10 квітня 2018 року включно.

Головуючий суддя – Сибільов О.В.

Інформаційно: у ході слідства встановлено, що благодійному фонду «Соцінвест» безоплатно надано для використання у благодійних цілях 123 транспортні засоби, які були конфісковані державою та не реалізовані. Відчуження такого майна можливе виключно за умови сплати мита та інших податків і зборів. При цьому обвинувачений зареєстрував та облікував за благодійним фондом лише 14 транспортних засобів, а решту реалізував як запчастини, не сплативши при цьому обов’язкові платежі до бюджету.

Таким чином, керівник благодійного фонду заподіяв шкоди державним інтересам у вигляді неможливості надання соціально-незахищеній, малозабезпеченій категорії громадян та людям з інвалідністю транспортних засобів, а також ненадходження податків, зборів та обов’язкових платежів до бюджету на загальну суму 1664172,45 грн.

Ми писали:

Директора благодійного фонду «Соцінвест» судитимуть через 1 млн 665 тис. грн
У Сумах благодійник привласнив 68 автомобілів, які виділили для інвалідів

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: