Завантаження ...

Сумчани пропонують меру стрімити з маршруток

В єдиній системі місцевих петицій з’явилося звернення з пропозицією «Порожню Руту пошукати вечорами…» до мера міста, його команди та депутатів.



В єдиній системі місцевих петицій з’явилося звернення з пропозицією «Порожню Руту пошукати вечорами…» до мера міста, його команди та депутатів.

Автор петиції Максим Корнієнко пише: «Проблема: Нещодавно виконкомом було прийнято рішення про підвищення вартості проїзду у сумських "автобусах загального режиму руху", виходячи із розрахунків, згідно яких маршрутки завжди курсують містом напівпорожні.

Напередодні, незважаючи на майже півтори сотні актів з порушеннями, виявленими профільним відділом ради (зокрема щодо невиходу на лінію згідно графіків руху та неналежного санітарно-технічного стану машин), керівництвом не здійснено жодного реагування на недотримання перевізниками договірних умов.

Далі депутати під час сесії не проголосували за скасування необгрунтованих тарифів із значним заниженням обсягу перевезень.

З усього цього можна припустити, що депутати, члени виконкому та працівники мерії не в курсі реального стану речей (оскільки вважають, що маршрутки в місті є комфортними, їздять регулярно за графіком, перевозячи в середньому 12 пасажирів за рейс), бо ймовірно не користуються громадським транспортом, і не в змозі адекватно приймати рішення, що стосуються життя громади.

Вирішення: Звертаємося з ініціативою створити робочу групу "Порожню Руту пошукай вечорами..." для пошуку у місті напівпорожніх маршруток у належному технічному стані, що курсують строго за графіком. Дана група повинна складатися із усіх членів виконкому та представників кожної з депутатських фракцій. Очолювати її має особисто міський голова, як делегований у владу представник громади, головна посадова особа міста та відвертий лобіст підвищення вартості проїзду.

Завдання для робочої групи:

- проїхатися (бажано, під час дощу) у годину-пік кількома маршрутками, що "перевозять 12 пасажирів за рейс" та "перебувають у належному технічному стані";
- почекати (не завадило б, у сильний мороз) у непікові години з десяток тих автобусів загального режиму, що "дотримуються графіку руху";
- депутатам та членам виконкому - робити селфі з поїздок, спілкуватися з пасажирами, дивуватися побаченому;
- міському голові - здійснити пряму трансляцію усіх цих пригод на своїй фейсбук-сторінці.

Оскільки є підозра, що не всі члени виконкому та депутати зможуть бути присутніми в ході усіх рейдів, останній пункт є дуже важливим та обов'язковим для виконання. Так як, вірогідно, що всі вони є підписниками фейсбук-сторінки мера, регулярно її моніторять та вважають найдостовірнішим джерелом інформації.

Громада дуже хоче побачити ці казкові транспортні засоби - вона починає сумніватися, що мер та його команда живуть з нею в одному місті.

Очікуваний результат: Проведення роз'яснювальної роботи серед членів виконкому, працівників мерії та депутатів щодо реального стану справ у громадському транспортні міста. Наближення їх до громади. Допомога у свідомомому прийнятті рішень.

Обіцяємо багато лайків, коментів та поширень».

Мінімально необхідну кількість підписів, більше 250, петиція зібрала за день.

Ознайомитися з петицією можна тут.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: