Завантаження ...

Бажання придбати дешеву автівку у інтернет-продавця коштувало жительці Сумщини втрати майже 40 тис. грн

Побачивши оголошення про продаж нерозмитненої автівки за привабливою ціною, жінка радо пристала на таку пропозицію.



Побачивши оголошення про продаж нерозмитненої автівки за привабливою ціною, жінка радо пристала на таку пропозицію. Бажання придбати вподобану річ переважило над почуттям обачності та уважності. Чим і скористався продавець, який виявився звичайним шахраєм.

Потерпіла – жителька Ямпільського району. Спілкуючись з поліцейськими, вона розповіла , що переглядаючи на сайтах оголошення про продаж автівок, натрапила на вигідну пропозицію. Молодий чоловік пропонував "Audi-А4" за дешевою ціною і по характеристикам, які повністю задовольняли її потреби . Жінка зателефонувала продавцю аби обговорити умови купівлі-продажу транспортного засобу. Чоловік повідомив, що автівка нерозмитнена і знаходиться в іншій області. Запропонував оформити довіреність на право керування, для цього, внести майже дванадцять тисяч гривень, на певну банківську картку, а також повідомити свої особисті дані для оформлення документу. В подальшому він зобов’язався доставити транспортний засіб до місця її мешкання. Жінка виконали його умови. Але наступного дня продавець повідомив , що потрібно додатково перерахувати ще 25 тисяч гривень, яких начебто не вистачає для здійснення всіх операцій. Як тільки чоловік отримав гроші, зв'язок просто зник і на дзвінки жінки вже ніхто не відповідав. Останній, нічого не залишалось, як звергнутись до поліцейських за допомогою.

По даному факту вже відкрите кримінальне провадження за ч.1ст.190 Кримінального Кодексу України «Шахрайство». Працівники поліції розшукують зловмисника і в котре закликають громадян бути обачливими при спілкуванні з незнайомцями та під час здійснення купівлі-продажу через мережу інтернет.

Відділ комунікації в Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: