Завантаження ...

Батьки сумських школярів просять повернути полуденки

«Просимо офіційно дозволити харчуватися учням, які мають потребу в полуденках, у їдальнях шкіл міста за батьківські кошти» йдеться у електронній петиції сумчан.



«Просимо офіційно дозволити харчуватися учням, які мають потребу в полуденках, у їдальнях шкіл міста за батьківські кошти» йдеться у електронній петиції сумчан.

Автор петиції Тамара Супрова пише: «Рішенням Сумської міської ради № 2898 від 21 грудня 2017 року скасовано надання полуденків дітям початкової школи, у зв’язку з чим батьки обурені і вимушені звертатись до влади з проханням поновити триразове харчування дітей молодшої школи (обіди та полуденки за рахунок власних батьківських коштів).

Наголошуємо, що графіки груп подовженого дня в навчальних закладах міста Суми різний (в деяких закладах до 16-00, а в деяких навіть і до 18-00), багато учнів після навчання відвідують спортивні секції та гуртки і отримують домашнє харчування лише після 20-00 вечора, що суперечить нормам. Наші діти залишаються без харчування тривалий час, а печиво та фрукти, які діти беруть з собою в якості полуденків, суттєво ситуацію не змінюють. Згідно санітарних норм бутерброди та випічку (через малий термін придатності продуктів) давати учням дуже небезпечно!

Одним із основних завдань Управління освіти та науки Сумської міської ради є забезпечення соціального захисту, охорони життя, здоров'я та захисту прав учасників навчально-виховного процесу в навчальних закладах і установах освіти. Але, яке ж може бути здоров’я, якщо дитина в такому віці (1-4 класи) не має можливості харчуватися хоча б через кожні 4 години (доречі, як це передбачено законодавством і медичними та санітарними нормами!).

Адміністрації закладів не вирішують дане питання, посилаючись на лист Управління освіти та науки Сумської міської ради, а поки проблема існує – діти залишилися без харчування!!!

Батьки учнів початкових класів звертаються до органів влади та громади міста Суми з проханням вирішити питання, щодо повернення полуденків для учнів. Ми бачимо лише один вихід попередження шлунково-кишкових захворювань, а також недопущення негативних наслідків можливого емоцiйного порушення стану наших дiтей.

Просимо офіційно дозволити харчуватися учням, які мають потребу в полуденках, у їдальнях шкіл міста за батьківські кошти».

Ознайомитися з петицією та підписати можна тут.

Ми писали:

У сумських школах скасували полуденки (+відео)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: