Завантаження ...

У Сумах у онлайн-доступі запрацював Містобудівний кадастр

Управління архітектури та містобудування запустило у тестовому режимі Муніципальну геоінформаційну систему «Містобудівний кадастр м. Суми».



Управління архітектури та містобудування запустило у тестовому режимі Муніципальну геоінформаційну систему «Містобудівний кадастр м. Суми».

Про перспективи користування цим веб-ресурсом докладно розповіли начальник управління архітектури та містобудування Андрій Кривцов і начальник відділу «Служба містобудівного кадастру» цього управління Анатолій Смолянінов під час брифінгу у четвер, 18 січня.

За словами керівника відділу, містобудівний кадастр – це державна система зберігання та використання геопросторових даних про територію, адміністративно-територіальні одиниці, екологічні, інженерно-геологічні умови, інформаційних ресурсів будівельних норм, державних стандартів і правил для задоволення інформаційних потреб суб’єктів містобудівної діяльності, які користуються територіями населених пунктів, або передбачають здійснення будівництва.

Тож відділ мав на меті оприлюднення в структурі Муніципальної геоінформаційної системи чинної містобудівної документації, яка є основою для сталого планувального розвитку міста та підґрунтям для визначення умов здійснення містобудівної діяльності на його території.

Для реалізації такого завдання було створено веб-додаток «Містобудівна документація м. Суми», який є частиною геоінформаційної системи і включає в себе наступні геопросторові шари:
 

  • генеральний план м. Суми (зі змінами). Основне креслення;
  • генеральний план м. Суми (зі змінами). План існуючого міста;
  • план зонування території м. Суми. Схема планувальних обмежень;
  • план зонування території м. Суми. Схема зонування території;
  • історико-архітектурний опорний план м. Суми. Основне креслення;
  • території та зони охорони пам’яток археології та археологічних об’єктів, розташованих у межах м. Суми.

Також у веб-додатку є інструкція користувача, яка буде в нагоді при користуванні ним вперше.

На думку фахівців, завдяки такому е-інструменту кожен охочий зможе легко орієнтуватися у зонуванні територій, генеральному та історико-архітектурному планах обласного центру.

Підсумовуючи, начальник управління архітектури та містобудування Андрій Кривцов, наголосив: «Це база, на підставі якої управління працюватиме далі. Подальший розвиток Муніципальної геоінформаційної системи буде спрямований на ведення та публікацію реєстрів. Наприклад, адресний реєстр, реєстр вулиць, реєстр містобудівних умов і обмежень, реєстр тимчасових споруд, реєстр рекламних носіїв та інше. Також дозволить відображати діяльність різноманітних підприємств та організацій шляхом створення цільових шарів геоданих, зокрема, комунальних підприємств, обслуговуючих організацій, громадських об’єднань, волонтерів тощо».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: