Завантаження ...

Сумчани знову повинні платити за послугу повірки лічильників холодної води

Лічильники, термін повірки яких припадав на 2017 рік, підприємство КП «Міськводоканал» продовжує перевіряти безкоштовно. Натомість водоміри, у яких ця процедура, має відбутись у 2018 році, повіряються за власні кошти споживачів.



Лічильники, термін повірки яких припадав на 2017 рік, підприємство КП «Міськводоканал» продовжує перевіряти безкоштовно. Натомість водоміри, у яких ця процедура, має відбутись у 2018 році, повіряються за власні кошти споживачів.

Це пов’язано з тим, що постановами Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з діючих тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення витрати на періодичну повірку квартирних засобів обліку води були вилучені (для багатоповерхових будинків з 29 листопада 2017 року, для будинків приватного сектору з 17 грудня 2017 року).

Повірити водоміри сумчани можуть у КП «Міськводоканал» або в інших метрологічних центрах.

У першому випадку після отримання відповідного повідомлення споживач має звернутись до КП «Міськводоканал» (вул. Білопільський шлях, 9, 1-й поверх, каб. 12, тел.: 70-06-92, 70-06-93,(050)3075761) для отримання квитанції за проведення періодичної повірки лічильника холодної води. За бажанням абонента буде визначено метод проведення перевірки (з монтажем або без монтажу), а після сплати квитанції за проходження повірки – дату виходу оператора для проведення повірки чи контролера для проведення розпломбування. Вартість повірки одного водоміра становить із демонтажем 77,67 грн., без демонтажу (не знімаючи лічильник) – 120 гривень. За 14 календарних днів з дня складання акту, який видається оператором при здійсненні повірки, cпоживач отримає свідоцтво (довідку) про результати перевірки.

При повірці лічильника холодної води в інших метрологічних центрах споживачу також необхідно спочатку звернутись до КП «Міськводоканал» для розпломбування водоміра (вул Білопільський шлях, 9, 1-й поверх, каб. 4; понеділок-четвер з 7:30 до 16:30 без перерви на обід, п’ятниця з 7:30 до 15:15 без перерви на обід).

КП «Міськводоканал» нагадує сумчанам, що розпломбування лічильників холодної води можуть проводити лише представники цього підприємства.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: