Завантаження ...

На Сумщині перебуває 2048 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування

Це становить 1% від загальної кількості дітей області. Про це зазначила заступник начальника служби у справах дітей Сумської облдержадміністрації Віра Тютюнник.



Це становить 1% від загальної кількості дітей області. Про це зазначила заступник начальника служби у справах дітей Сумської облдержадміністрації Віра Тютюнник.

Так, за підсумками 2017 року, на Сумщині функціонує 22 дитячі будинки сімейного типу, у яких виховується 147 дітей, та 159 прийомних сімей, у яких – 306 дітей.

Протягом 2017 року до сімейних форм виховання влаштовано 55 дітей: 33 – у прийомні сім’ї та 22 – у дитячі будинки сімейного типу (для порівняння, у 2016 році влаштовано 44 дитини: 27 – у прийомні сім’ї, 17 – в ДБСТ).

Також у минулому році в області створено вісім нових прийомних сімей (у місті Суми – 2, в Липоводолинському районі – 2, в Охтирському районі – 1, в Путивльському районі – 1, в Конотопському районі – 1, у Великописарівському районі – 1) та три нові дитячі будинки сімейного типу (Ромни – 2, Краснопільський район - 1).

На Сумщині лідерами по кількості створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу є Суми, Ромни та Роменський район. Найбільше дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, виховується у зазначених вище сімейних формах у Краснопільському районі.

Наразі у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу у нашому регіоні виховується 453 дитини з числа сиріт та позбавлених батьківського піклування.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: