Завантаження ...

Поліцейські Сумщини допомогли священнослужителю розшукати церковні книги (+фото)

Намагаючись знайти зниклі богослужбові книги, священник Беєвської церкви звернувся до поліції.



Намагаючись знайти зниклі богослужбові книги, священник Беєвської церкви звернувся до поліції. Та розслідуючи справу про крадіжку, оперативники Липоводолинського відділення поліції з’ясували, що насправді ніякого злочину не було, а церковні книги знаходились у священика вдома…

До дільничного Липоводолинського відділення поліції звернувся селищний голова с. Беєве. Він розповів, що до нього прийшов священнослужитель та повідомив про крадіжку церковних книг з приміщення церкви.

На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група, експерти та кінологи. Поліцейські розпочали перевірку раніше судимих, які могли скоїти дану крадіжку.

«Проте, під час перевірки, в поліції виникли сумніви щодо заявленої крадіжки, - коментує Олександр Калівод, начальник Липоводолинського відділення поліції. – Священнослужитель зауважив, що пошкоджені бічні вікна приміщення церкви. Та оглянувши все ретельно, правоохоронці жодних слідів проникнення не виявили. До того ж, цінні речі, які зазвичай викрадають зловмисники, були цілими та неушкодженими».

В поліції сумнівів не залишалося – книги забрав той, хто мав до них доступ. Тож, поспілкувавшись із заявником, виявилось, що про їх місцезнаходження відомо і дружині священика. Жінка розповіла правоохоронцям, що богослужбові книги забрала вона та совала їх у власному будинку, пояснивши, що в церкві вони з чоловіком бувають лише на службі, а тому, аби їх ніхто не вкрав, зберігати їх вирішила вдома, про що забула сказати чоловікові.

Священик та його дружина подякували працівникам поліції за кропітку роботу та виявлену турботу, а також за те, що допомогли відшукати книги, які для них, як для служителів церкви мають неабияку цінність.

Відділ комунікації поліції в Сумській області


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: