Завантаження ...

На Сумщині поліція задокументувала два факти нелегального зберігання зброї та набоїв (+фото)

Револьвер, півтора десятка набоїв до нарізної зброї та 10 грамів марихуани вилучили поліцейські у одного 17-річного неповнолітнього сумчанина та 55-річного безхатченка.



Револьвер, півтора десятка набоїв до нарізної зброї та 10 грамів марихуани вилучили поліцейські у одного 17-річного неповнолітнього сумчанина та 55-річного безхатченка. Наразі слідчі встановлюють походження та мету зберігання всіх цих «знахідок» в рамках трьох кримінальних проваджень.

В першому випадку до сумської поліції звернулась місцева жителька із заявою про зникнення 17-річного сина. Для перевірки інформації на місце виклику прибули місцеві оперативники. Завітавши до помешкання заявниці, поліцейські натрапили на повернувшогося підлітка, яки, як виявилось, зберігав при собі незареєстрований пристрій для стрільби набоями під патрон Флобера, зовні схожий на револьвер, калібру 4 мм. Правоохоронці вилучили у нього небезпечну річ та направили на комплексне експертне дослідження, яке має встановити, чи являється даний пристрій вогнепальною зброєю.

А в Сумському районі до поліції зателефонували жителі одного з сіл району, які помітили в селі не місцевого чоловіка, який вів себе підозріло, розглядаючи сусідні подвір’я. Направлені за викликом розшукові встановили особу не місцевого. Ним виявився раніше судимий 55-річний безхатченко. Поліцейські виявили у нього 7 набоїв калібру 7,62 мм та 8 - калібру 5,45 мм. Крім набоїв, вони знайшли 10 грамовий пакунок сухої подрібненої речовини, схожої на «канабіс». Все вилучене вже направлено на експертне дослідження.

Наразі поліція відкрила одразу три кримінальних провадження за даними фактами, два з яких за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (нелегальне поводження зі зброєю та бойовими припасами) та одне за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України (незаконне зберігання наркотичних засобів).

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: