Завантаження ...

За добу на Сумщині знайшли два старих боєприпаси

10 грудня о 11:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про виявлення підозрілого металевого предмету в с. Скакуниха Недригайлівського району.



10 грудня о 11:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про виявлення підозрілого металевого предмету в с. Скакуниха Недригайлівського району. Рятувальники прибули на виклик і встановили, що знахідка – це застарілий артилерійський снаряд калібру 152-мм. Боєприпас знаходився у яру на відстані 1 км від житлових будинків.

Того ж дня схожий випадок мав місце в Роменському районі. О 14:40 до оперативно - рятувальної служби області надійшло повідомлення про виявлення 120-мм артилерійського снаряду в лісосмузі поблизу с. Ріпки Роменського району. Про знахідку повідомив місцевий мешканець який виявив підозрілий предмет під час збирання хмизу.  

На місці виявлення вибухонебезпечних предметів виставлено охорону та надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій  (м. Ромни).

Рятувальники застерігають: роботи з вилучення та знешкодження застарілих боєприпасів можуть проводити лише піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій. Дії ж громадян при виявленні таких вибухонебезпечних предметів повинні бути виваженими. Треба пам’ятати, що боєприпасів не можна навіть торкатися, необхідно запам’ятати місце знахідки та негайно повідомити про неї до місцевих органів влади або безпосередньо до Служби порятунку «101».
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: