Завантаження ...

За добу сумські вогнеборці погасили три пожежі у будинках

10 грудня о 18:31 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння житлового будинку на вул. Новоселівська у с. Перекопівка Роменського району.



10 грудня о 18:31 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння житлового будинку на вул. Новоселівська у с. Перекопівка Роменського району. Про пожежу повідомив сусід. На місце події було направлено місцеві пожежні команди сіл Перекопівка, Андріяшівка, Василівка, а також відділення чергового караулу 14-ї Державної пожежно-рятувальної частини з райцентру.

До приїзду рятувальників господар намагався самотужки приборкати загоряння своєї оселі, але очікуваного результату це не принесло. Прибувши на виклик, вогнеборці встановили, що полум’ям охоплений дах будинку. Існувала загроза перекидання вогню на розташовану поряд господарчу споруду. Гасіння ускладнювала наявність легкозаймистих домашніх речей на горищі. Для безперебійної подачі води на ліквідацію загоряння автоцистерни довелося дозаправляти від водонапірної башти, що знаходилася на відстані 400 м від осередку горіння.

О 19:24 пожежу локалізували, не допустивши подальшого її розповсюдження, о 21:05 – ліквідували. Всього на гасіння було залучено 2 чоловіки та 1 одиницю спецтехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій, 4 працівники та 3 автомобілі місцевих пожежних команд.

Внаслідок загоряння знищено покрівлю на площі 80 кв. м, перекриття на площі 4 кв. м, пошкоджено перекриття на площі 40 кв. м, речі домашнього вжитку. Ймовірна причина пожежі – коротке замкнення електромережі.

Цього ж дня о 09:52 до Служби порятунку надійшло повідомлення про загоряння у житловому будинку в с. Перетічки Недригайлівського району. Силами одного відділення 16-ї Державної пожежно-рятувальної частини з райцентру вдалося локалізувати пожежу о 10:10 та о 10:23 ліквідувати її. Ймовірна причина – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електропобутових приладів.

Вже о 13:56 на лінію екстреного виклику надійшла інформація про пожежу житлового будинку у пров. Слобідському в м. Путивль. Черговий караул 15-ї Державної пожежно-рятувальної частини локалізував загоряння о 14:33, а вже о 15:05 ліквідував. Припустима причина – порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей.

Рятувальники наголошують на тому, що печі не можна залишати без нагляду. Також забороняється розпалювати їх легкозаймистими рідинами. Крім того, дверцята топки завжди повинні бути зачиненими.

Небезпечно вмикати одразу декілька потужних приладів до однієї електромережі, адже це може перевантажити її, що призведе до виникнення короткого замкнення та пожежі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: