Завантаження ...

На Сумщині листоноша видала бабусі пенсію сувенірними купюрами (+фото)

Як з‘ясували білопільські полісмени, 51-річна працівниця відділення зв‘язку видала місцевій жительці 1200 гривен пенсії, замінивши половину справжніх банкнот сувенірними папірцями.



Як з‘ясували білопільські полісмени, 51-річна працівниця відділення зв‘язку видала місцевій жительці 1200 гривен пенсії, замінивши половину справжніх банкнот сувенірними папірцями. Невідомо, скільки часу оборудка спритної жінки залишалася б невикритою, якби бабусі не знадобились кошти для придбання твердого палива. Наразі щодо підозрюваної листоноші відкрите кримінальне провадження, слідство триває.

До чергової частини Білопільського відділення поліції з заявою про шахрайство звернулася місцева 87-річна жителька. Бабуся розповіла, що два тижні тому отримала пенсію, котру їй, зазвичай, приносить листоноша. Отримані гроші вона відразу ж поклала до своєї звичної криївки, аби згодом розрахуватися ними за попередньо замовлені дрова. Коли ж вантаж привезли, вона віддала обумовлену суму, однак водій транспорту при перерахунку виявив шість сувенірних купюр умовним номіналом 100 грн., на кожній з яких є надпис «це не гроші, це приколи».

На виклик негайно виїхала слідчо-оперативна група поліції. Вони опитали бабусю, з‘ясували обставини отримання та зберігання грошей, аби мати можливість визначити коло осіб, можливо причетних до підміни коштів.

В ході подальших оперативно-розшукових дій в поле зору слідчих та оперативників потрапила 51-річна листоноша, котра приносила та видавала бабусі пенсію.

Жінку знайшли та опитали. Вона зізналася, що й справді підмінила кілька банкнот на «сувеніри», поклавши їх в пачку між справжніми. Пенсіонерка ж в силу свого похилого віку та слабкого здоров‘я цього й не помітила. 

«Як пояснює сама підозрювана, на чужі гроші вона спокусилася через скрутне матеріальне становище, маленьку зарплату та підвищені комунальні тарифи, - говорить начальник Білопільського відділення поліції Сергій Курочка. - Нині, на ряду з досудовим слідством, триває й відомча службова перевірка, жінка поки що відсторонена від виконання своїх обов‘язків».

Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років. 
Втім, за будь-яких обставин, подальшу долю підозрюваної вирішить суд.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: