Завантаження ...

На Сумщині чоловік незаконно зберігав зброю та набої вдома

Травматичний пістолет з ознаками переробки та 38 набоїв до різних видів зброї нелегально зберігав в себе вдома 52-річний житель одного з сіл Охтирського району.



Травматичний пістолет з ознаками переробки та 38 набоїв до різних видів зброї нелегально зберігав в себе вдома 52-річний житель одного з сіл Охтирського району. Поліцейські вилучили виявлене озброєння та відкрили кримінальне провадження за їх незаконне зберігання.

Під час планової перевірки власників зареєстрованої зброї, дільничні офіцери поліції завітали до помешкання 52-річного жителя одного з сіл Охтирщини. Поліцейські оглянули сейф, в якому чоловік зберігав дозволену зброю і виявили поряд з нею травматичний пістолет з ознаками переробки. Крім пістолета в сейфі зберігались 29 набоїв до нарізної зброї калібру 5,45мм та 4 набої травматичної дії калібру 9мм. Ніяких дозвільних документів на всі ці предмети власник помешкання не мав. Тож «знахідки» правоохоронці вилучили та направили на експертне дослідження. А по даному факту відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 «Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів … без передбаченого законом дозволу» Кримінального кодексу України. Наразі власнику вилученого нелегального озброєння загрожує кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Поліція звертається до громадян, які володіють нелегальною зброєю, набоями, вибухівкою чи інші небезпечними для життя та здоров’я предметами, в добровільному порядку здати їх до правоохоронних органів та уникнути в такий спосіб кримінальної відповідальності за їх незаконне зберігання.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: