Завантаження ...

Сумські митники діляться знаннями з молоддю (+фото)

Вже стало доброю традицією проводити в Сумській митниці ДФС навчальні заходи зі студентами Сумського національного аграрного університету.



Вже стало доброю традицією проводити в Сумській митниці ДФС навчальні заходи зі студентами Сумського національного аграрного університету. Цього разу головний державний інспектор Олег Капелюк провів екскурсію на митному посту “Центральний” для студентів, які опановують спеціальності адміністративного менеджменту, логістики, менеджменту зовнішньо-економічної діяльності та менеджменту організацій і адміністрування.

Митник розповів студентам про митні режими, порядок митного оформлення товарів та транспортних засобів, які ввозяться з-за кордону або вивозяться з України, обов’язки перевізників товарів, що знаходяться під митним контролем. Також студенти відвідали спеціально облаштовану зону митного контролю. Відповідаючи на запитання майбутніх менеджерів, фахівець роз’яснив порядок митного оформлення транспортних засобів, які ввозяться з країн ЄС за пільговими ставками, та на прикладах показав як саме визначається їхня митна вартість.

Під час зустрічі свої вміння продемострувала і кінологічна команда управління протидії митним правопорушенням Сумської митниці ДФС, у складі головного державного інспектора Олександра Миколаєнка та його вірного помічника лабрадора Лорда. Цікавим для молоді було і практичне зайняття з виявлення прихованих наркотичних речовин, що заборонені до переміщення через митний кордон нашої держави.
Після конструктивного спілкування і екскурсії об’єктами митної інфраструктури студенти та їх викладачі подякували за нову і корисну інформацію, а також висловили свої позитивні враження від побаченого.

Прес-служба ГУ ДФС у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: