Завантаження ...

На Сумщині юнак обікрав сусідів, а гроші витратив на розваги

Роменські поліцейські викрили неповнолітнього жителя міста, що обібрав сусідський будинок. Як пояснив сам 16-річний зловмисник, у такий спосіб він хотів отримати гроші на розваги.

Роменські поліцейські викрили неповнолітнього жителя міста, що обібрав сусідський будинок. Як пояснив сам 16-річний зловмисник, у такий спосіб він хотів отримати гроші на розваги.

До Роменського відділу поліції з заявою про крадіжку звернувся 65-річний житель міста. Пенсіонер пояснив, що вдень він разом з дружиною їздив у справах. А повернувшись додому, виявив зникнення документів та грошей, що зберігались у шафі, в одній з кімнат помешкання. 

Оперативники, котрі негайно вирушили на виклик, досить швидко «вирахували» зловмисника – ним виявився 16-річний сусід заявника, що вже неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронців. Втім, хлопець своєї причетності до злочину не заперечував, і розповів слідчим про обставини крадіжки, пояснивши при цьому й мотиви свого вчинку.

Як з'ясувалось, в той день юнак випадково побачив, як сусіди збирались вирушати кудись власною автівкою. Розрахувавши, що їх не буде вдома принаймні кілька годин, він дочекався, поки подружжя поїде, а потім через вікно проник до їх помешкання. Обнишпоривши чужу оселю, знайшов сховок д гаманцем, банківськими картами та документами, і забрав все знайдене з собою.

Згодом викрадені 90 гривень, що були в гаманці, та зняті з рахунків 1400 гривень юний зловмисник витратив на розваги .

Наразі по даному факту слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2,3 ст. 185 (крадіжка) та ч.1 ст. 357 (викрадення… документів) Кримінального кодексу України. За скоєне хлопцю може загрожувати до шести років ув'язнення.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: