Завантаження ...

У Сумах обговорили вимоги трудового законодавства з профспілками області

Заступник начальника Управління Держпраці у Сумській області Наталія Антоненко ознайомила профспілки Сумщини із Порядком здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю.

Заступник начальника Управління Держпраці у Сумській області Наталія Антоненко ознайомила профспілки Сумщини із Порядком здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю затвердженим Постановою КМУ від 26 квітня 2017 р. № 295. Фахівець наголосила на необхідності контролю з боку профспілок за оформленням трудових відносин між роботодавцями та працівниками згідно із законодавством.

Новим Порядком здійснення контрольно-перевірочної діяльності з питань праці передбачено додаткові обставини, за яких можуть мати місце інспекційні відвідування та організація невиїзних інспектувань. Таким чином, контрольні заходи інспекторів праці проводитимуться також за інформацією профспілкових органів про порушення прав працівників, які є членами профспілки, виявлених в ході здійснення громадського контролю за додержанням законодавства про працю.

Тож на профспілки покладається здійснення контролю за дотриманням вимог трудового законодавства роботодавцями.
Учасники семінару проаналізували передбачену законом відповідальність роботодавців за порушення, зокрема стосовно використання неоформленої належним чином найманої праці.

Увагу присутніх Наталія Антоненко звернула на поняття прихованої праці. Такою є робота на умовах цивільно-правових договорів.

Також детально учасники семінару обговорили порядок повідомлення суб’єкта господарювання про проведення контрольного заходу з питань праці.

Участь у семінарі взяли голови районних профспілкових організацій, координаційних рад профспілок, представники АПК, освіти і науки, державних установ області. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: