Завантаження ...

У Сумах відкрили виставку-конкурс дитячих малюнків до Дня Гідності і Свободи (+відео)

«Україна: шлях до гідності» – таку назву носить експозиція. Роботи розмістили в Сумському будівельному коледжі. Роботи для конкурсу в коледжі збирали впродовж місяця.

«Україна: шлях до гідності» – таку назву носить експозиція. Роботи розмістили в Сумському будівельному коледжі. Роботи для конкурсу в коледжі збирали впродовж місяця. Усього учасників 75. Переможців визначили у трьох вікових категоріях: по три переможця у кожній категорії. Наймолодшому учаснику – 6 років. У техніках дітей не обмежували: на виставці – акварельні роботи, малюнки гуашшю, олівцями і ручками. Є і поєднання технік.

«У своїй роботі я зобразила ланцюг, що розривається. Я хотіла цим показати, що українців ніхто не має права стримувати, що вони вільні. Навіть якщо скажуть, що вони не мають права, – це неправильно. Кожен кайдани може розірвати, і вони будуть незалежні», – розповіла про свою роботу одна з учасниць Маргарита Бойко.

«Я хотіла зобразити, що Україна багата всім, у неї багато чеснот. Україна добра, а добро – як у янгола, тому там зображений і янгол», – поділилася автор Уляна Яровенко.

«Моя робота називається «Тернистою дорогою до щастя». У цій роботі я показала шлях України від загарбницьких часів до сьогодення. Вона виконана в авторській техніці: я використовувала акварель, гуаш і гелеві ручки», – розповіла учасниця Вероніка Дем’яненко.

Обирали кращих журі у складі головного архітектора Сум, волонтерки з об’єднання «СББ-Тил» і очільника обласного осередку Спілки художників України.

«Журі було демократичне, між собою незнайомі, робіт дуже багато,непросто було визначити переможців, але є талановиті діти. Діти, на мій погляд, цікавіші,ніж дорослі, у них такі є роботи, що дорослий професіонал не додумається до такого», – поділився голова журі конкурсу Іван Гапоченко.

Кожній дитині вручили грамоту учасника конкурсу, а для дев’яти найкращих підготували відзнаки переможців і подарунки.

Виставку робіт до Дня Гідності і Свободи сумчани зможуть відвідати впродовж тижня. Роботи розмістять у холі Сумського будівельного коледжу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: