Завантаження ...

Сумські тарифи на тепло і гарячу воду перевірить Нацкомісії (+відео)

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 21 листопада мала вивчати питання сумських тарифів на тепло і гарячу воду.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 21 листопада мала вивчати питання сумських тарифів на тепло і гарячу воду. Втім, засідання не відбулось.

Як повідомив голова Нацкомісії Дмитро Вовк, у зв’язку з відсутністю одного члена, відповідно до регламенту, вони не можуть відкрити засідання та розглядати питання порядку денного.

Не зібралась комісія через відсутність Бориса Циганенка. За інформацією, що надали у прес-службі регулятора, чоловік на лікарняному.
22 листопада цього члена комісії також не було, й комісія не засідала. Наступна спроба провести зібрання та розглянути питання, – буде 23 листопада.

У порядку денному, серед іншого, і проект Постанови про тарифи на опалення та гарячу воду для споживачів «Сумитеплоенерго».

Дмитро Васюнін, генеральний директор ТОВ “Сумитеплоенерго”: Тариф із квітня необгрунтований. Оскільки ціна палива (вугілля), піднялась ще у квітні, а у кінцевий тариф до сих пір не «опущена». Я зараз, по суті, дотую сумчан: купую вугілля по ціні, яку мені дозволили, а у тарифі закладена нижча. Також у мене тарифи на воду. Помінялась складова на покупну електроенергію, інші складові, тому тариф є збитковим”.

У Постанові йдеться про такі цифри: опалення для будинків із лічильниками, він складе 1366,89 грн. за Гкал, там, де приладів обліку нема – 38,11 грн./кв м. Зростання – 15%.

Станом на 1 жовтня у містах, подібних Сумам (за кількістю населення) діють такі тарифи: Полтава: 1350,66 грн./Гкал; Чернігів: 1350,01 грн./Гкал; Черкаси: 1271,09 грн./Гкал; Житомир: 1233,46 грн./Гкал; Хмельницький: 1221,97 грн./Гкал; Чернівці: 1185,12 грн./Гкал.

На території «Сумитеплоенерго» 98% будинків облаштовані приладами обліку. З ними абоненти підприємства платять нині 1180 грн./Гкал.
Олександр Бойко, голова Спілки енергетичного сервісу України: “Я вірю замірам, математичним і фізичним формулам. Зараз розмовляємо, практично, про верхівку айсбергу, а все, що знизу, воно “під водою”. Без обстеження , без стоворення математичної моделі, системи управління неможливо відповісти реально: тарифи відповідають економічній сутності чи не відповідають”.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: