Завантаження ...

У Сумах перевізників обиратимуть за новими умовами

Члени виконавчого комітету затвердив нові умови проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в місті.



Члени виконавчого комітету затвердив нові умови проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в місті.

Відповідний проект рішння розглядався під час чергового засідання виконавчого комітету.

Начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій  Яковенко  зазначив, що нові умови сприятимуть наданню більш повних та якісних послуг населенню у сфері пасажирських перевезень, створенню конкурентного середовища, обмеженню монополізму на ринку пасажирських транспортних послуг та вибору на конкурсних засадах юридичних та фізичних осіб – підприємців, які можуть виконувати необхідні обсяги перевезень і забезпечувати якість надання відповідних послуг.

Під час розгляду даного проекту рішення члени виконавчого комітету звернули найбільше уваги на один із його підпунктів, в якому йшлось про відповідність транспортних засобів екологічним стандартам. Тому було вирішено підвищити вимоги до перевізників, які подаватимуть на конкурс автомобілі. А саме члени виконкому вирішили, що відтепер участь у конкурсі з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в місті братимуть ті перевізники, транспортні засоби яких відповідають стандартам «Євро – 3» та вище.

Окрім того, члени виконкому вирішили, що 20% рухомого складу транспорту на кожному маршруті мають складати автомобілі з низькою підлогою. При цьому зазначили, що на тих маршрутах, де кількість транспорту незначна, має бути як мінімум один автомобіль з такими характеристиками.

Сергій Яковенко підкреслив, що прийняті сьогодні виконкомом умови будуть застосовані до всіх наступних конкурсів.

У свою чергу міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголосив, що до проведення наступного конкурсу у перевізників ще є час підготуватись і надати транспортні засоби, які відповідатимуть цим вимогам.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: