Завантаження ...

Громадський бюджет: у переліку для голосування – 51 проект сумчан

13 листопада Координаційна рада з питань громадського бюджету затвердила перелік проектів, які виносяться на голосування. Також члени ради визначилися з форматом та датою самого голосування.



13 листопада Координаційна рада з питань громадського (партиципаторного) бюджету м затвердила перелік проектів, які виносяться на голосування. Також члени ради визначилися з форматом та датою самого голосування.

Нагадаємо, минулого тижня рада погодила 16 проектів на доопрацювання відповідними підрозділами спільно з авторами. У підсумку було здійснено коригування по усім, крім двох - №46 та №73, по яким запропоновані можливості їх реалізації у рамках загального бюджету.

Тож у підсумку за результатами експертної оцінки та доопрацювання ініціатив містян до переліку на голосування потрапив 51 проект.

Це 14 загальноміських ініціатив на суму 10,2 млн. грн., тоді як у бюджеті передбачено 3,6 млн. грн., та 37 локальних проектів на 14,6 млн. грн. з передбачених 5,4 млн. грн.

Також члени Координаційної ради після обговорення визначилися і з датами проведення самого голосування. Воно розпочнеться у п’ятницю, 24 листопада і триватиме до 7 грудня включно.

У ньому можуть брати участь мешканці міста Суми старше 16 років, а також громадяни, які навчаються, працюють або служать у місті, але мають інше місце реєстрації, за наявності відповідної довідки.
Підтримати можна 1 локальний та 1 загальноміський проект.

Зробити свій вибір можна через веб-платформу «Громадський проект», зареєструвавшись з використанням технології BankID, або через електронну пошту та скан паспорту, або ж у одному з 9 пунктів для голосування, заповнивши бланк.

Пункти для голосування розташовані у середмісті та у приватному секторі за адресами:

1. Пл. Незалежності, 2 (1 поверх)
2. Вул. Харківська, 35
3. Вул. Горького, 21 (ЦНАП)
4. Вул. Котляревського, 1/1 (бібліотечна філія №6)
5. Вул. Чехова, 77 (бібліотечна філія №5)
6. Вул. Глінки, 1 (бібліотечна філія №1)
7. С. Піщане (бібліотечна філія №12)
8. Вул. Шишкіна, 12 (НВК №16)
9. Вул. Ковпака, 57 (школа №22)

Пункти, розташовані у бібліотеках, працюватимуть за їх графіком роботи, а решта щодня, у тому числі у суботу та неділю з 11.00 до 19.00. –

Для участі у паперовому голосуванні потрібно мати при собі паспорт або довідку. Голосування – особисте та за інших громадян не допускається.

Дані паперового голосування поступово вноситимуться до веб-платформи «Громадський проект». Переможець визначатиметься за загальною кількістю голосів та обсягом кошторису відповідно до затвердженого розподілу обсягу громадського бюджету (по локальним та загальноміським проектам).

Нагадаємо, що минулого року у Сумах діяло 43 пункти для паперового голосування та підтримати проекти можна було через веб-сайт. Участь у голосуванні тоді взяли більше 6 тисяч містян, які обрали на реалізацію 17 проектів.

Переглянути перелік загальноміських проектів
Переглянути перелік локальних проектів 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: