Завантаження ...

Під Сумами загинув чоловік під час пожежі у власному будинку

23 жовтня о 21:41 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу багатоквартирного житлового будинку на вул. Миру у с. Степаненковому Сумського району.

23 жовтня о 21:41 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу багатоквартирного житлового будинку на вул. Миру у с. Степаненковому Сумського району. Про загоряння повідомили місцеві жителі. На місце події було направлено відділення чергових караулів 1-ї та 3-ї Державних пожежно-рятувальних частин з обласного центру, професійного пожежного поста № 29 з смт Степанівка, місцеву пожежну команду с. Миколаївка.

Через несвоєчасний виклик на момент прибуття вогнеборців полум’ям була охоплена одна із квартир одноповерхового будинку та перекриття на площі 350 кв. м. Оскільки у помешканні було сильне задимлення, рятувальники провели розвідку, використовуючи апарати для захисту органів дихання. На підлозі біля виходу з оселі вогнеборці виявили обгоріле тіло чоловіка. Під час ліквідації пожежі існувала загроза поширення вогню на весь будинок. Для безперебійної подачі води на гасіння автоцистерни довелося дозаправляти від пожежної водойми, що знаходилася на відстані 3 км від осередку горіння.

О 23:52 пожежу локалізували та не допустили її подальшого розповсюдження, о 05:15 – ліквідували. Всього на гасіння було залучено 9 чоловік особового складу та 3 одиниці спецтехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій, 2 працівники та 1 автомобіль місцевої пожежної команди с. Миколаївка.

На місці надзвичайної події працювала слідчо-оперативна група у складі працівників підрозділів Національної поліції та Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Загиблим виявився мешканець однієї із квартир 1986 р. н. За попередніми висновками фахівців, ймовірна причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі.

Для попередження таких випадків неухильно дотримуйтесь простих вимог - слідкуйте за станом печей та своєчасно очищайте їх від сажі, у жодному разі не розпалюйте їх легкозаймистими рідинами, не складайте поблизу горючі предмети та не залишайте печі, що топляться, без нагляду.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: