Завантаження ...

У Сумах відкрили сучасне відділення анестезіології та інтенсивної терапії (+фото)

У понеділок, 23 жовтня, відкрили сучасне відділення анестезіології та інтенсивної терапії, оновлене після ремонту в обласній дитячій клінічній лікарні.



У понеділок, 23 жовтня, відкрили сучасне відділення анестезіології та інтенсивної терапії, оновлене після ремонту в обласній дитячій клінічній лікарні.

У ході реконструкції відділення відремонтовано палати, замінено віконні та дверні блоки, опалювальну та каналізаційну систему. Було встановлено сучасну вентиляційну систему з кондиціонуванням повітря, замінено всю сантехніку та мережу електроживлення і систему освітлення.

Разом з тим, було придбано сучасне медичне обладнання: наркозно-дихальний апарат, операційно-оглядова лампа, бактерицидні опромінювачі-рециркулятори, станція моніторингу, стіл операційний, приліжкові електрично-кисневі панелі.

Як зазначив міський голова Олександр ЛИСЕНКО, коли питання стосується здоров’я дітей, то всі повинні спрацювати разом. І коли треба було закуповувати обладнання, то до міської ради звернулося обласне управління охорони здоров’я з пропозицією взяти участь у співфінансуванні, тому міська рада виділила з міського бюджету 3 млн грн. на закупівлю сучасного рентген апарату, який загалом коштував 6 млн.грн.

«Хочу запевнити, що коли потрібна допомога обласним лікувальним закладам, міська рада ніколи не стоїть осторонь. Тому що наша ціль – відновити, відремонтувати та підготуватися до реформи, яка буде проходити в медичній галузі, щоб суттєвого вдосконалити надання медичних послуг мешканцям», – акцентував очільник міста.

Вагому участь у проведенні ремонтних робіт, закупівлі медичного обладнання, нових спеціалізованих та медичних меблів, побутового обладнання взяв на себе благодійний фонд «Технологія». Загальна вартість проекту склала понад 6,5 млн.грн.

Також міський голова подякував за сприяння у оновленні відділення анестезіології та інтенсивної терапії благодійному фонду «Технологія».

До слова, коштами благодійного фонду «Технологія» у 2016 році було відновлене реанімаційне відділення міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: