Завантаження ...

В Сумах планируют пустить автобусы по новому маршруту

В мэрии ответили на просьбу сумчан улучшить сообщение Басов с городом и готовы открыть новый маршрут.



В мэрии ответили на просьбу сумчан улучшить сообщение Басов с городом и готовы открыть новый маршрут.

Сегодня на сайте местных петиций появился ответ на обращение сумчан "Создать дополнительные маршруты на Басы".

Напомним автор петиции писал: "Раніше добиратися до Басів - району міста, де знаходяться Сумський медичний інститут СумДУ і Сумський обласний клінічний перенатальний центр - можна було значно швидше і простіше: через кожні 5 хвилин підходило маршрутне таксі, працювало до десятка маршрутів, що з'єднували з різними кінцями міста. Пасажирами були вагітні жінки, їхні рідні і близькі, просто пацієнтки, які лікуються у Перенатальному центрі, медичні працівники, студенти і викладачі Медичного інституту, які мають вчасно встигати на заняття, що відбуваються у різних лікарнях по всьому місту. Нині після реформування маршрутного транспорту до Басів доїжджає тільки 2 автобуси - це маршрут 59 і 59А, що з'єднують Баси з вул. Ковпака і центром міста відповідно. Ходять вони вже не так часто, як раніше маршрутки, їздять дуже повільно, студенти і викладачі не встигають вчасно на пари, їм доводиться або користуватися таксі,що можуть собі дозволити не всі, або йти пішки до кільцьової дороги Хіммістечка, щоб сісти на іншу маршрутку, що відбирає теж багато часу і сил. У сильні морози в цих автобусах дуже холодно, не зважаючи на увімкнений обігрів. Мерзнуть студенти і викладачі, мерзнуть вагітні жінки, потім люди хворіють, будуть слабкими і дітки, що народяться.
Створення додаткових маршрутів, які б з'єднували цей важливий район міста з іншими кінцями Сум, є вкрай необхідним для зручності і здоров'я наших громадян, задля успішної розбудови інфраструктури нашого міста".

Его поддержали больше 250 сумчан.

Чиновники на петицию овтетили: "Відповідно до листа КП СМР «Електроавтотранс», для більш якісного обслуговування населення міста міським головою надано доручення розглянути можливість введення нового автобусного маршруту за напрямком Баси – Хіммістечко – Тополянська. Такий маршрут з’єднає райони, які найменше забезпечені транспортним сполученням, а також надасть можливість мешканцям та студентам району Баси безперебійного доступу до таких важливих інфраструктурних об’єктів, як Сумський державний університет, залізничний вокзал, обласна лікарня, міська дитяча лікарня, міський пологовий будинок, ООО «Насосенергомаш», ФЦ «Барса» тощо.

З метою визначення доцільності відкриття такого маршруту, та на виконання вимог чинного законодавства, відділом транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг спільно з відповідними структурними підрозділами Сумської міської ради та державними органами здійснюються заходи по обстеженню зазначеного маршруту. На підставі такого обстеження буде складено відповідний акт і в разі отримання позитивного висновку щодо готовності автобусного маршруту до відкриття, зазначене питання буде винесено на розгляд виконавчого комітету Сумської міської ради". 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: