Завантаження ...

Інтерстеллар (16+)

Людство опинилося на межі вимирання. Клімат Землі змінився, і планета не в силах більше прогодувати таку кількість жителів. Вчені шукають можливість переселення на нову планету. Одну з найважливіших міжпланетних експедицій доручено очолити Джозефу Куперу (Меттью МакКонахі).

Ідея створення фільму народилася у кінопродюсера Лінди Обст і фізика-теоретика Кіпа Торна, чиї наукові розробки лягли в основу сценарію. У 2006 році студія Paramount Pictures анонсувала вихід фільму, режисером якого повинен був стати Стівен Спілберг. Сценарієм займався Джонатан Нолан. Згодом Спілберг вибув з проекту, а сценарист запропонував кандидатуру свого брата Крістофера Нолана на режисерське крісло. Зйомки проходили в Ісландії, Канаді та США. Були використані камери, що знімають на 35-міліметрову плівку, а також камери, що знімають в технології ІМАХ. Фільм був номінований на отримання премії «Оскар» в номінаціях кращий звук, кращий монтаж звуку, найкращий саундтрек, найкраща робота художника-постановника, а в номінації кращі візуальні ефекти завоював нагороду. Для досягнення максимальної достовірності картинки, фізик Кіп Торн особисто був присутній при роботі дизайнерів над сценами космічних польотів. Музику до фільму написав Ганс Ціммер.

Показ фільму «Інтерстеллар» відбудеться у рамках ретроспективи фільмів Крістофера Нолана, приуроченої до виходу в широкий прокат стрічки «Дюнкерк».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: