Завантаження ...

В СумДУ 9 квітня відбудеться перший етап 36 Міжнародної олімпіади з програмування

Відомо, що Сумський державний університет є не тільки провідним закладом регіону, ВНЗ Європейського типу, а і визнаним центром програмування. Так, згідно з Наказом № 146 від 17.02.2011 р. Міністерства освіти і науки України Сумський державний університет буде проводити І та ІІ етапи Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування.

Автор народної новини - Петров Сергій

Відомо, що Сумський державний університет є не тільки провідним закладом регіону, ВНЗ Європейського типу, а і визнаним центром програмування. Так, згідно з Наказом № 146 від 17.02.2011 р. Міністерства освіти і науки України, Сумський державний університет буде проводити І та ІІ етапи Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування, яка є етапом 36 Міжнародної олімпіади з програмування серед студентських команд, яка проводиться під егідою ACM (acm.org) за підтримки компанії IBM (ibm.com). Протягом сезону в цій олімпіаді приймає участь більше ніж 2000 команд зі всього Світу. 

І етап олімпіади відбудеться вже 9 квітня 2011 року на базі Сумського державного університету (кафедр комп’ютерних наук та моделювання складних систем). Формат олімпіади достатньо специфічний, але програмісти Сумського регіону вже звикли до нього під час участі у традиційних турнірах м Суми з програмування (http://olymp.sumdu.edu.ua/index.php/action/cup2011). Специфіка полягає в тому, що олімпіада командна. Кожній команді пропонується комплект задач, один комп’ютер та п’ять годин, під час яких і потрібно розв’язати якомога більше задач. Для розв’язання задачі необхідно написано програму, яка реалізовує певний алгоритм. Задача вважається розв’язаною, якщо програма, що надана учасниками, успішно проходить всі тестові набори. Пакет конкурсних задач за складністю сформовано таким чином, що представникам навіть не профільних в програмуванні ВНЗ, буде надана можливість продемонструвати свої навички і вміння в галузі інформаційних технологій, алгоритмізації та програмування. Підсумки олімпіади будуть підводитись окремо для кожної групи навчальних закладів згрупованих за профілем підготовки та рівнем акредитації, що дозволить відзначити максимальну кількість команд. 

Для участі в олімпіаді необхідно до 5 квітня 2011 року зареєструвати команду на сайті американської наукової спільноти http://icpc.baylor.edu. Деталі щодо реєстрації розташовано тут http://olymp.sumdu.edu.ua/index.php/action/acm2011. Саме 5 квітня о 16.00 відбудеться Всеукраїнське тренування під час якого команди зможуть ознайомитись з системою проведення змагань, та попередньо випробувати свої сили.

Проведення олімпіади підтримують такі визнані компанії IT індустрії як Інком, NetCracker, Резонанс, ХардСервис.
За додатковою інформацією можна звертатись до відповідального секретаря олімпіади асистента кафедри комп’ютерних наук СумДУ Петрова Сергія Олександровича 
(0542) 68-78-34, e-mail: sergpet@gmail.com, skype: serg_pet, м.т.: 0667263229
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: