Завантаження ...

Сумчани шукають спасіння від нападів безпритульних собак (+відео)

Тільки у районі вулиці Роменської чотирилапих безхатченків розвелося понад десяток. Головні причини – сезон і нестача рук: підприємство, що займається у місті відловом бродячих тварин, відреагувати на всі скарги не встигає

Тільки у районі вулиці Роменської чотирилапих безхатченків розвелося понад десяток. Головні причини – сезон і нестача рук: підприємство, що займається у місті відловом бродячих тварин, відреагувати на всі скарги не встигає. Утім, ситуація наближається до надзвичайної. Бо перспектив у тих, кого укусив скажений собака чи кіт, вижити не багато. У держави нема грошей на ліки.

Дістатися зупинки, прогулятися з дітьми, збігати до магазину – віднедавна все це мешканці Роменського району роблять з великим острахом. Їх переслідують агресивно налаштовані зграї.

Сказ – гостра інфекційна хвороба з тяжким ураженням центральної нервової системи – спричиняється вірусом. Зараження відбувається переважно через укуси або потрапляння слини хворої тварини на уражені ділянки шкіри, слизових оболонок. При своєчасному зверненні постраждалого до лікувального закладу, врятувати життя не проблема – проводяться щеплення антирабічною вакциною. За іншого хвороба смертельна.




За матеріалами СОДТРК

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: