Завантаження ...

Громадські активісти розказали, як діяти у випадку артобстрілу міста (+відео)

Ймовірність артобстрілу з боку сусідньої держави-агресора. У Сумах про таке говорять не вперше. Фахівці впевнені: містяни мають тримати себе у тонусі. І наочно показують: з чого складається, зокрема, тривожна валізка.

Ймовірність артобстрілу з боку сусідньої держави-агресора. У Сумах про таке говорять не вперше. Фахівці впевнені: містяни мають тримати себе у тонусі. І наочно показують: з чого складається, зокрема, тривожна валізка. Основний набір речей для всіх однаковий.

Окрім цього беремо з собою – гроші, телефон, радіоприймач, запас батарейок, ліхтарик, медикаменти (ті, що прописані лікарем, і для надання першої допомоги). Звичайно ж, провіант і невеликий запас води. І зайвий раз наголошують: якщо снаряди рвуться поблизу на вулиці, негайно слід покинути «театр військових дій» та ховатися, але, не у стратегічно-важливих об’єктах – бо вони мішень №1.

Не завадить навчитися зараз азам невідкладної допомоги. Зупинити кровотечу, зробити ін’єкцію для знеболення – все це потрібно робити вміло та швидко, тому що тим самим можна врятувати одне, а то і декілька життів. І новинка – про всі маніпуляції пишемо – на лобі постраждалого.

Для тих, хто має бажання, проводять й практичні заняття. Щосуботи, зокрема, вчать влучно стріляти. Бо ж ніхто не знає, який досвід і вміння можуть згодитися, коли агресор під боком.




За матеріалами СОДТРК

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: